Praktijk

Image

Gezondheidscoaching

Je kampt met chronische gezondheidsklachten, maar er wordt je geen echte oplossing geboden. Bovendien lijken je klachten soms vaag of niet gerelateerd.

Elke dag blijft het worstelen met onaangename symptomen. Dat is pijnlijk en frustrerend, want het belet je om voluit te leven.

Maar opgeven, dat ben jij niet van plan. Gelukkig maar!

Er is namelijk heel wat dat je zelf kan ondernemen om weer een blij en klachtenvrij mens te zijn.

Dit is hoe ik jou daar bij kan begeleiden:

• Voedingsadvies, specifiek afgestemd op jouw conditie.
• Praktische tips voor een betere slaap, minder stress, meer beweging en balans in je dag.
• Meer inzicht in je symptomen en mogelijke oorzaken.
• Voorbereiding op medische afspraken & nabespreking van de gegevens.
• Ruggensteun, zodat je makkelijker voor jezelf kan gaan staan.

Image

Naast een ruime praktijkervaring heb ik chronische ziekte ook bij mezelf en in mijn familie meegemaakt. Daardoor ken ik de stress en de zorgen die het met zich meebrengt.

Je leven wordt gedomineerd door de ziekte en de mensen om je heen begrijpen het allemaal niet zo goed. Het is zwaar om helemaal in je eentje naar oplossingen te zoeken en daar met zo goed als niemand over te kunnen praten.

Aan mij heb je iemand die je bijstaat in het hele proces. Want je hoeft dit niet alleen te doen.

Waarom coaching anders is

Als gezondheidscoach hang ik niet vast aan één behandelwijze. Ik sta open voor verschillende therapieën en benaderingen. Want iedereen is anders. Met unieke genen, een uniek verleden en unieke behoeften.

Ik stem me af op jouw ervaringen. Wat doet een bepaalde behandeling met je? Hoe voelt het als je een dieetaanpassing maakt? Wat is jouw grootste knelpunt op dit moment? Zo stippelen we samen een plan van actie uit. Helemaal aangepast aan jouw omstandigheden.

Jij bepaalt daarbij hoe snel je wilt gaan: met mini-stapjes of stevige sprongen.

Werkwijze

Als je bij mij op een eerste consult komt, vorm ik een uitgebreid beeld van jouw situatie.

Ik bekijk je voeding- en symptoomdagboek, je medische geschiedenis, je persoonlijke situatie en erfelijke factoren. Ik bestudeer de resultaten van testen die je reeds deed en kijk naar je huidige behandelplan. Heb je al een medisch team, dan gaan we daar mee samenwerken. Heb je dat nog niet, dan gaan we er voor jou naar op zoek.

Vervolgens bespreken we je eet- en leefgewoonten in détail. Ik wil weten hoe jouw dag en week verloopt. En waar de knelpunten zitten.

Waar valt voor jou de grootste winst te behalen? Waar ben je klaar voor?
Daar gaan we mee aan de slag.

Een aangepast dieet zal de ontstekingsgraad van je lichaam drastisch verminderen. En dat voel je! De grote dosis voedingsstoffen uit je nieuwe dieet zal bovendien je lichaam helpen om sneller te herstellen.

Met mijn coaching leer je ook om beter te slapen, minder te stressen, op een natuurlijk ritme te leven en sterker te staan in jezelf. Want Zelfzorg komt altijd op de eerste plaats.

Image

In elke sessie gaan we weer een stapje verder. Maar altijd op een tempo dat bij je past. Misschien ben je klaar voor een grotere hink-stap-sprong, misschien doe je het liever rustig aan.

Vaak zijn mini-stapjes de snelste manier om vooruit te gaan.

Voor wie

Ben je bereid om de regie van je gezondheid in eigen hand te nemen en zoek je iemand die je daarbij kan begeleiden, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Wie ik niet kan helpen: mensen die geloven in een magische pil of een kant-en-klare oplossing van drie seconden. Als je lichaam al langere tijd ziek is, zal het wat geduld vragen, en jouw actieve medewerking, om het weer in evenwicht te krijgen.

Kennismakingsgesprek

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we wat ik voor jou kan betekenen. Je kan me alle vragen stellen die in je opkomen. Ik zal mijn best doen ze te beantwoorden!

We bekijken of jouw traject langere of kortere consulten nodig heeft. En of je toe bent aan veranderingen in je dieet of leefwijze. Wil je graag aan één aspect van je genezing werken, maar ben je nog niet klaar voor andere stappen? Ook dat kunnen we samen overleggen.

Een kennismakingsgesprek duurt 30 minuten en is gratis, zonder verplichting tot het boeken van verdere consulten.

Intakeconsult

Heb je besloten dat je samen met mij aan de slag wilt gaan, dan kan je een intakegesprek boeken. Zo’n intakegesprek duurt 90 minuten.

Voor aanvang vul je de intakeformulieren en het voedingsdagboek in dat ik je toestuur. Ik overloop van tevoren jouw dossier en stel je tijdens het consult aanvullende vragen. Jij hebt ook de kans om al jouw vragen op mij af te vuren.

Samen proberen we meer licht te werpen op de oorzaken van je klachten.

We bespreken welke aanpassingen in dieet en leefwijze voor jou het grootste positieve effect kunnen hebben. Je krijgt meteen al een paar doenbare actiestappen mee. Jouw draagkracht en persoonlijke omstandigheden bepalen het tempo.

Vervolgconsulten

Tijdens een vervolgconsult overlopen we de actiepunten van het vorige consult.

Heb je meer hulp nodig of kunnen we ergens bijsturen, dan doen we dat eerst. Daarna bespreken we de volgende stap.

Je krijgt telkens heel concrete tips en informatie mee. De focus is het zo makkelijk mogelijk te maken voor jou.

Ik volg ook je behandelingen mee op. Zijn er testen gedaan? Waren er nog vragen aan je arts? Overweeg je bijkomende behandelingen?

De eerste vervolgconsulten duren meestal een uur, omdat er nog heel wat te bespreken is. Bij de daaropvolgende consulten is een halfuur vaak voldoende.

Image

Tussen de consulten door

Als we aan de slag gaan, komen er geregeld vraagtekens op. Heb je tussen twee consulten een korte, dringende vraag, dan kan je die per e-mail stellen. Ik zal ze tussendoor beantwoorden. Vragen die een uitgebreider antwoord nodig hebben, bespreken we tijdens het volgende consult.

Praktische informatie

Mijn praktijk is gelegen te Hamme-Mille, in Waals Brabant. De consulten kunnen ook plaatsvinden via Skype of telefonisch. In overleg plannen we een tijdstip dat het beste voor jou past.

Tarieven:

Kennismakingsgesprek 30 min gratis
Intake-consult (eenmalig) 90 min 135 euro
Vervolgconsult 60 min 90 euro
Vervolgconsult 30 min 45 euro

Contact

Wil je graag verbetering zien in je gezondheid? Ben je op zoek naar meer levenskwaliteit? Ik help je daar met veel plezier bij! Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of voor een intake-consult.

Image

P.S. Zoek je op dit moment geen persoonlijke begeleiding, maar wil je wel al vooruit met je gezondheid? In mijn gratis mini-cursus help ik je alvast op weg in 6 simpele lessen.