Praktijk

Image

Gezondheidscoaching

Je kampt met chronische gezondheidsklachten, maar er wordt je geen echte oplossing geboden. Elke dag blijft het worstelen met onaangename symptomen.

Dat is pijnlijk en frustrerend, want het belet je om voluit te leven.

Maar opgeven, dat ben jij niet van plan. Gelukkig maar!

Er is namelijk veel wat je zelf kan doen om je klachten te verminderen. Zodat je met minder pijn en zorgen en met meer energie en plezier kan leven hoe jij dat wilt.

Mijn coaching zal je hierbij helpen. Ik bied jou een plan op maat waarin we aan de slag gaan met:

 • Voeding, specifiek afgestemd op jouw conditie.
 • Aanwijzingen om je slaap te verbeteren.
 • Praktische tips voor minder stress.
 • Stap voor stap bewegen.
 • Het brengen van balans in je dag.

Waarom mijn coaching anders is

Als gezondheidscoach hang ik niet vast aan één behandelwijze. Ik sta open voor verschillende therapieën en benaderingen. Want iedereen is anders. Met een uniek verleden, een unieke conditie en je eigen wensen en behoeften.

Jij staat bij mij centraal en mijn werkwijze is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Wat heb jij nu het meest nodig? Waar loopt het goed, waar ga je de mist in? Welke aanpassing in dieet of leefstijl passen bij jou en welke niet?

Samen bespreken we een plan van aanpak. Waarbij ik je op elk punt opvolg en begeleid. Hoe snel je gaat, hangt af van jouw draagkracht. Soms werken we met mini-stapjes, soms nemen we een grotere sprong.

We gaan aan de slag met je voedingspatroon maar ik zal je ook heel concreet begeleiden om beter te slapen, minder te stressen, op een natuurlijk ritme te leven en regelmatig zachte beweging te nemen. Je leert om je eigen grenzen aan te voelen. En die ook aan te geven naar anderen toe. Zo kom je sterker in je schoenen te staan.

In elke sessie krijg je praktische aanwijzingen mee, op maat van jouw leven. Die worden opgevolgd en waar nodig bijgestuurd in de daaropvolgende sessie.

Je komt telkens een stap dichter bij een dieet en leefstijl die je helpen genezen.

Image

Voor wie

Ben je bereid om de regie van je gezondheid in eigen hand te nemen en zoek je iemand die je daarbij kan begeleiden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Wie ik niet kan helpen: mensen die geloven in een magische pil of een kant-en-klare oplossing van drie seconden. Als je lichaam al langere tijd ziek is, zal het wat geduld vragen, en jouw actieve medewerking, om het weer in evenwicht te krijgen.

Kennismakingsgesprek

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we wat ik voor jou kan betekenen.

We bekijken welke aanpassingen in dieet en leefwijze voor jou het grootste positieve effect kunnen hebben. Wil je graag aan één aspect van je genezing werken, maar ben je nog niet klaar voor andere stappen? Ook dat kunnen we samen overleggen.

Je kan me alle vragen stellen die in je opkomen. Ik zal mijn best doen ze te beantwoorden! Na afloop van het gesprek geef ik je een advies over de doelen waar we aan kunnen werken in het Startprogramma.

Ons kennismakingsgesprek duurt 30 minuten en is gratis, zonder verplichting tot het boeken van een Startprogramma.

Startprogramma

Veranderen kost tijd en uit ervaring weet ik dat er meerdere sessies nodig zijn om blijvende resultaten te behalen.

Daarom werk ik met een Startprogramma welke gemiddeld 3 maanden duurt. We werken aan concrete doelen die we samen vooraf stellen. De nadruk ligt op praktische en haalbare tips die passen in jouw leefstijl en ritme. Zo creëer je stapje voor stapje een nieuw, gezond leefpatroon.

Het Startprogramma bestaat uit;

 • Een uitgebreid intakegesprek van 60 minuten.
  Tijdens dit gesprek vorm ik een compleet beeld van jouw situatie. Voor aanvang vul je de intakeformulieren en het voedingsdagboek in dat ik je toestuur. Je krijgt meteen enkele doenbare actiestappen mee. Jouw draagkracht en persoonlijke omstandigheden bepalen altijd het tempo.
 • Twee vervolgconsulten van 60 minuten.
  In het eerste vervolgconsult, krijg je een Zelfzorgdagboek waarmee we gericht je eet- en leefgewoonten kunnen bespreken en omvormen. Jij bepaalt wat voor jou het belangrijkst is. Ik geef je telkens een of twee opdrachtjes mee. Tijdens het daaropvolgende consult kijken we hoe het gelopen is en sturen we bij waar nodig. Ik beantwoord je vragen en geef je aanvullende praktische tips.
 • Twee vervolgconsulten van 30 minuten.
  We bespreken telkens je voortgang en zetten de benodigde stapjes (of stappen) om jouw doelen te behalen. Tijdens het laatste consult evalueren we je traject en bespreken we toekomstige doelen.
 • Tussen de consulten door
  Als we aan de slag gaan, komen er geregeld vraagtekens op. Heb je tussen twee consulten een korte, dringende vraag, dan kan je die per e-mail stellen. Ik zal ze tussendoor beantwoorden. Vragen die een uitgebreider antwoord nodig hebben, bespreken we tijdens het volgende consult.
 • Gratis Zelfzorg dagboek.
  Hiermee hou je makkelijk in de gaten hoe het loopt met elk onderdeel van jouw nieuwe eet- en leefstijl: waar gaat het vlot, op welk punt is er meer ondersteuning nodig en wat doet het met je lijf en humeur. Een handig werktuig om overzicht te krijgen en stress te beperken.
 • 10% korting bij de webshop PuurMieke.nl
  Bij PuurMieke vind je een breed scala aan specifieke AIP en paleo voedingsmiddelen, snel en eenvoudig aan huis geleverd.

Vervolgconsulten

Besluit je om na het Startprogramma met mij verder te werken aan nieuwe doelen, dan maken we hiervoor een plan op maat. We bespreken dit na afloop van het Startprogramma.

Image

Praktische informatie

De consulten vinden plaats via Skype of telefonisch. In overleg plannen we een tijdstip dat het beste voor jou past.

Tarieven:

Kennismakingsgesprek 30 min gratis
Startprogramma 349 euro
Vervolgconsult lang 60 min 90 euro
Vervolgconsult kort 30 min 45 euro

Contact

Wil je graag verbetering zien in je gezondheid? Ben je op zoek naar meer levenskwaliteit? Ik begeleid je daar met veel plezier bij! Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

P.S. In mijn gratis mini-cursus help ik je alvast op weg in 6 simpele lessen.

Image