Praktijk

Image

Gezondheidscoaching

Je kampt met chronische gezondheidsklachten, maar er wordt je geen echte oplossing geboden. Elke dag blijft het worstelen met onaangename symptomen.

Dat is pijnlijk en frustrerend, want het belet je om voluit te leven.

Maar opgeven, dat ben jij niet van plan. Gelukkig maar!

Er is namelijk veel wat je zelf kan doen om je klachten te verminderen. Zodat je met minder pijn en zorgen en met meer energie en plezier kan leven hoe jij dat wilt.

Mijn coaching zal je hierbij helpen. Ik bied jou een plan op maat waarin we aan de slag gaan met:

 • Voeding, specifiek afgestemd op jouw conditie.
 • Aanwijzingen om je slaap te verbeteren.
 • Praktische tips voor minder stress.
 • Stap voor stap gezond bewegen.
 • Het brengen van balans in je dag.

Waarom mijn coaching anders is

Als gezondheidscoach hang ik niet vast aan één behandelwijze. Ik sta open voor verschillende therapieën en benaderingen. Want iedereen is anders. Met een uniek verleden, een unieke conditie en je eigen wensen en behoeften.

Jij staat bij mij centraal en mijn werkwijze is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Wat heb jij nu het meest nodig? Waar loopt het goed, waar ga je de mist in? Welke aanpassing in dieet of leefstijl passen bij jou en welke niet?

Samen bespreken we een plan van aanpak. Waarbij ik je op elk punt opvolg en begeleid. Hoe snel je gaat, hangt af van jouw draagkracht. Soms werken we met mini-stapjes, soms nemen we een grotere sprong.

We gaan aan de slag met je voedingspatroon maar ik zal je ook heel concreet begeleiden om beter te slapen, minder te stressen, op een natuurlijk ritme te leven en regelmatig zachte beweging te nemen. Je leert om je eigen grenzen aan te voelen. En die ook aan te geven naar anderen toe. Zo kom je sterker in je schoenen te staan.

In elke sessie krijg je praktische aanwijzingen mee, op maat van jouw leven. Die worden opgevolgd en waar nodig bijgestuurd in de daaropvolgende sessie.

Je komt telkens een stap dichter bij een dieet en leefstijl die je herstel bevorderen.

Image

Voor wie

Ben je bereid om de regie van je gezondheid in eigen hand te nemen en zoek je iemand die je daarbij kan begeleiden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Wie ik niet kan helpen: mensen die geloven in een magische pil of een kant-en-klare oplossing van drie seconden. Als je lichaam al langere tijd ziek is, zal het wat geduld vragen, en jouw actieve medewerking, om het weer in evenwicht te krijgen.

Kennismakingsgesprek

Tijdens een kennismakingsgesprek overlopen we kort jouw situatie. En jij kan al je vragen stellen over gezondheidscoaching en wat het inhoud.

We bekijken welke aanpassingen in dieet en leefwijze voor jou het grootste positieve effect kunnen hebben. Wil je graag aan één aspect van je genezing werken, maar ben je nog niet klaar voor andere stappen? Ook dat kunnen we samen overleggen.

Ons kennismakingsgesprek duurt 30 minuten en is gratis, zonder verplichting tot het boeken van een Startprogramma of een andere sessie.

Image

Startprogramma

Veranderen kost tijd en uit ervaring weet ik dat er meerdere sessies nodig zijn om blijvende resultaten te behalen.

Daarom werk ik met een Startprogramma dat gemiddeld 3 maanden duurt. In dit programma is er aandacht voor je voeding én je leefgewoonten.

We gaan aan de slag met concrete doelen die we samen vooraf stellen. De nadruk ligt op praktische en haalbare tips op jouw maat. Zo creëer je stapje voor stapje een nieuw, gezond leefpatroon.

Het Startprogramma bestaat uit:

 • Een uitgebreid intakegesprek van 60 minuten.
  Voor aanvang van dit gesprek vul je de intakeformulieren en het voedingsdagboek in dat ik je toestuur. We gaan dieper in op jouw situatie en wat je wilt bereiken. Je krijgt ook al meteen een eerste actiestap mee.
 • Drie vervolgconsulten van 45 minuten. Telkens bespreken we eerst kort hoe het gelopen is in de afgelopen weken . Dan gaan we aan de slag met een volgende werkpunt. Ik beantwoord je vragen en geef je tips op maat.
 • Evaluatiegesprek van 60 minuten. We bekijken welke eet- en leefpatronen je tot nu toe hebt aangepast en welke resultaten je hiermee hebt behaald. Ook blikken we vooruit naar hoe je ervoor kan zorgen dat je deze goede gewoontes behoudt. En welke stappen je nog meer kunt zetten om je gezondheid te verbeteren.
 • Schriftelijke bespreking van de consulten.
  Na elk consult stuur ik je een e-mail toe met je vorderingen, je volgende actiestappen en de links naar recepten en informatie die in de sessie aan bod kwamen.
 • Tussen de consulten door.
  Heb je tussen twee consulten een korte, dringende vraag, dan kan je die per e-mail stellen. Ik zal ze tussendoor beantwoorden. Vragen die een uitgebreider antwoord nodig hebben, bespreken we tijdens het volgende consult.
 • Gratis Zelfzorg-dagboek.
  Hiermee hou je makkelijk in de gaten hoe het loopt met elk onderdeel van jouw nieuwe eet- en leefstijl: waar gaat het vlot, op welk punt is er meer ondersteuning nodig en wat doet het met je lijf en humeur. Een handig werktuig om overzicht te krijgen en stress te beperken.
 • Weekmenu op maat. Indien gewenst, stellen we samen een flexibel weekmenu op met batch cook sessie om het denkwerk uit je dieet te halen.

  Besluit je om na het Startprogramma met mij verder te werken aan nieuwe doelen, dan heb je de mogelijkheid om een vervolgprogramma te beginnen. Maar je kan ook een of meerdere losse vervolgconsulten boeken.

  AIP voedingsconsult

  Ben je op eigen houtje met het AIP-dieet begonnen, maar loop je ergens op vast? Of heb je specifieke vragen die je graag wilt opklaren voor je eraan begint?

  Boek dan een eenmalig AIP voedingsconsult.

  Aan te raden bij:

  • verteringsklachten
  • te veel gewichtsverlies
  • te weinig veranderingen in symptomen
  • futloosheid, detoxificatie of andere klachten
  • honger of een gebrek aan inspiratie
  • nood aan praktische tips
  • speciale behoeften bij zwangerschap of borstvoeding
  • AIP doen met kinderen
  • vragen over je suikergebruik
  • vragen over specifieke ingrediënten
  • het vermoeden dat je eetplan niet erg evenwichtig is
  • begeleiding nodig bij herintroducties
  • vragen over verdere eliminaties binnen het AIP-dieet (FODMAPs, oxalaten, histamine, solfer…)
  • andere bezorgdheden

  Je krijgt op voorhand een voedingsdagboek toegestuurd, wat je invult en terugzendt voor onze sessie. Zo kan ik zien wat en wanneer je precies eet en drinkt op een dag.

  Ik geef je gerichte aanwijzingen mee om je AIP-maaltijden evenwichtig, voedend en vullend te maken. De tips zijn aangepast aan jouw persoonlijke behoeften en situatie.

  We nemen anderhalf uur de tijd voor al je dieet-vragen en achteraf maak ik een schriftelijk verslag voor jou. Daarin vind je de punten en links naar informatie die besproken werden.

  Pick-my-brain sessie

  Misschien heb je al veel geprobeerd, maar zit je nog met een aantal vragen die je graag persoonlijk aan mij stelt. Over voeding. Over beter slapen of gezonder leven. Over specifieke klachten of behandelingen.

  Of misschien weet je niet goed waar te beginnen met je hele gezondheidsdossier. En wil je graag dat ik een keer met je meedenk over welke stappen je best onderneemt.

  Dat kan, met een “Pick-my-brain-sessie”. Je doet eenmalig beroep op mijn kennis en ervaring, zonder je vast te leggen aan een programma.

  Ik stuur jouw op voorhand een vragenlijst en voedingsdagboek door. Die bezorg je me ingevuld terug, samen met alle relevante testresultaten en documenten. Voor onze sessie neem ik je dossier grondig door en doe verder onderzoek waar nodig.

  Tijdens de sessie hebben we twee uur uitgebreid de tijd om alles rustig te bespreken. Je neemt zelf nota.

  Let wel: ik ben geen arts en geef geen medisch advies!

  Praktische informatie

  De consulten vinden plaats via Skype of telefonisch. In overleg plannen we een tijdstip dat het beste voor jou past.

  Tarieven:

  Kennismakingsgesprek 30 min gratis
  Startprogramma 2x 60 min, 3x 45 min 345 euro
  Vervolgprogramma 5x 45 min 365 euro
  Los vervolgconsult 45 min

  79 euro

  AIP-Voedingsconsult 90 min + 30 min voor verslag

  149 euro

  Pick-my-brain sessie 120 min

  149 euro

  Contact

  Wil je graag verbetering zien in je gezondheid? Ben je op zoek naar meer levenskwaliteit? Ik begeleid je daar met veel plezier bij! Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  P.S. In mijn gratis mini-cursus help ik je alvast op weg in 6 simpele lessen.

  Image