Ijskoffie zonder melk en zonder cafeïne

Catharina DelmarcelDrankjes, Recepten2 Comments

Ijskoffie zonder zuivel of cafeïne, paleo AIP

Een grote, schuimende beker ijskoffie. Wat een heerlijke verwennerij. Tenminste, als je niet zeeziek wordt van de melk of tegen het plafond stuitert van de koffie.

Deze ijskoffie vrij van melk en cafeïne heeft alles om je te verwennen: de heerlijke smaak, de mooie schuimkraag en het luxe gevoel. Maar niets van de bijwerkingen. Bovendien is hij sneller gemaakt dan ze bij de Starbucks je naam op een bekertje hebben geschreven (en stukken goedkoper).

Meer zin in een warme cappuccino? Laat de ijsklontjes weg, en gebruik 2/3 glas warm water in de plaats van de aangegeven 1/3 in het recept.

Zoals steeds een paleo en AIP-compatibel receptje, ook geschikt voor kinderen!

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ijskoffie zonder zuivel of cafeïne, paleo AIP

Ijskoffie zonder melk en zonder cafeïne

 • Auteur: Catharina Delmarcel
 • Voorbereidingstijd: 5 minuten
 • Totale tijd: 1 uur5 minuten
 • Genoeg voor: 1 glas 1x

Ingrediënten

Scale

 2 theelepels oploskoffie van cichorei

1 eetlepel collageenpoeder

1/2 à 1 theelepel ahornsiroop (optioneel)

Een derde van een glas heet water

Koude kokosmelk* of chufamelk* 

Ijsklontjes


Bereidingswijze

 1. Doe het hete water met de oploskoffie, het collageenpoeder en de ahornsiroop in een blender. (Je kan ook een staafmixer in een maatbeker gebruiken als je geen staande blender hebt.)
 2. Laat een minuutje draaien tot alles lekker schuimig is.
 3. Doe een paar ijsklontjes in een glas, giet het mengsel uit de blender erop en vul aan met de koude kokos- of chufamelk. Rietje erin en genieten maar!

Voor de warme AIP-cappuccino: gebruik 2/3 warm water en laat de ijsklontjes weg!


Notities

Verdraag je kokosmelk of chufamelk maar in kleine hoeveelheden? Gebruik dan de helft koud water en de helft van deze melk.

Heb je intussen alweer amandelmelk, hazelnotenmelk of cashewmelk geïntroduceerd, dan kan je die hier ook gebruiken.

Trefwoorden: AIP, paleo, glutenvrij, zonder zuivel, zonder melk, lactosevrij, zonder noten, cafeïnevrij, koolhydraatbeperkt

Comments

 1. Hee Catharina, ondertussen aan het smullen van al een aantal van je recepten, en hier veel inspiratie aan opgedaan, dus bedankt hiervoor! Hoeveel kokosmelk is de bedoeling om toe te voegen aan dit recept? Of heb je de hoeveelheid weg gelaten omdat het naar smaak bedoeld is? Komt het schuim op je foto zo op door alleen al de chikko met het collageen poeder te mixen? Ik heb ooit schuim gemaakt (cappuccino met chikko) met kokosmelk. Maar als ik het goed begrijp heb je de kokosmelk zelf niet oogeschuimd? Bedankt en groetjes 🙂

  1. Author

   Hoi Marleen!
   Wat een leuke feedback, ik ben blij dat je lekker hebt gesmuld van mijn recepten 😊
   Ja, wat de kokosmelk betreft: die voeg ik er dus ijskoud bij en het opschuimen gebeurt al voldoende door het collageenpoeder in de blender te gebruiken. De hoeveelheid kokosmelk is gewoon aanvullen tot het glas vol is. Dat hangt een beetje af van de grootte van het glas en van hoeveel ijsklontjes je erin doet. Het is ongeveer een half glas koude kokos(of chufa-)melk. Natuurlijk kan je een beetje spelen met die hoeveelheden. Wil je liever wat minder kokosmelk gebruiken, dan vul je verder aan met koud water.
   Smakelijk!
   xxx Catharina

Plaats een reactie

Recipe rating