Smoothie met aardbeien zonder zuivel

Catharina DelmarcelDrankjes, Ontbijt, Recepten, ZoetLeave a Comment

AIP aardbeiensmoothie

Weet je wat het geheim is van een lekker luchtige smoothie als je geen zuivel of soja eet? Gebruik bevroren fruit! En… gooi er een schep collageenpoeder in!! Zo krijg je echt een super schuimend drankje. Dat nog lekker vult ook. Prima voor tussendoor, of als ontbijtje.

Deze AIP smoothie met aardbeien zonder zuivel kan je ook maken met framboos, bosbes, andere bessen of mango in plaats van de aardbeitjes.

Een tip voor de mensen met zwakke bijnieren: voeg een snuf zout toe, jij vindt de smaak vast niet vreemd en het balanceert de kalium uit de banaan.

PS Zie nota onderaan het recept voor een optie zonder collageenpoeder.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
AIP aardbeiensmoothie

Smoothie met aardbeien zonder zuivel

  • Auteur: Catharina Delmarcel
  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Totale tijd: 1 uur5 minuten
  • Genoeg voor: 2 à 4 glazen 1x

Omschrijving

Een heerlijk schuimende en voedzame smoothie, waarin je de melk niet mist! Heel geliefd bij de kleintjes. Maar ook een super idee voor ontbijt.


Ingrediënten

Scale

1 rijpe banaan (liefst bevroren)

150 à 200 gr aardbeien (liefst bevroren)

1 à 2 eetlepels collageenpoeder

Een snuf vanillepoeder (optioneel)

Water of kokosmelk/ chufamelk (AIP).

* Heb je alweer noten ingevoerd, dan kan je ook een notenmelk gebruiken.


Bereidingswijze

Voorbereiding:

Bevroren fruit geeft je de romigste zuivelvrije smoothies. Snijd (over)rijpe bananen eenvoudigweg in schijfjes en doe ze in een zakje in de diepvries. Hoe rijper de banaan, hoe romiger de smoothie! Dit is overigens een heel duurzame manier om overrijpe bananen op te gebruiken.  

Aardbeien en bessen zijn erg handig en een stuk goedkoper als je ze diepgevroren koopt. Kies liefst bio, dat is gewoon veel lekkerder (en gezonder). Heb je geen bevroren banaan en/of aardbeitjes? Dan kan je dit recept toch maken, met een paar ijsklontjes erbij. Het resultaat zal echter niet zo luchtig en romig zijn.

1. Gooi het fruit met het collageenpoeder en de vanille in een blender. Heb je geen blender: gebruik een staafmixer en een hoge pot.

2. Vul aan met water (of kokosmelk of chufamelk) tot alles bijna onder staat. Ik gebruik meestal gewoon water, de smoothie is op zich al romig. Maar je kan ook naar smaak een deel water en een deel kokosmelk, chufamelk of (AIP herintroductie:) notenmelk gebruiken.

3. Laat een halve minuut draaien en schenk meteen in twee hele grote of vier kleinere glazen. Smakelijk 🙂


Notities

Verdraag je geen collageenpoeder of wil je een vegan versie? Geen probleem, de smoothie werkt ook zonder! Gebruik dan best wel (een deel) kokos- of chufamelk. Of een notenmelk als je die heringevoerd hebt met AIP. Het vet uit de plantenmelk zal helpen om de smoothie romiger en vullender te maken.

Trefwoorden: AIP, paleo, zuivelvrij, lactosevrij, vrij van noten, vrij van soja

Plaats een reactie

Recipe rating