Gember-kurkuma-citroendrank

Catharina DelmarcelDrankjes, Recepten2 Comments

SOS ontsteking, gember-kurkuma-citroendrank

Kijk, hier is iets lekkers om van te nippen. Met instant effect! Want dit AIP drankje werkt extreem ontstekingsremmend. Doe er je voordeel mee nu het griepseizoen aan de gang is. In de zomer maak je er anti-inflammatoire ice tea van: laten afkoelen, wat ijsblokjes erbij en klaar.

Afdrukken
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon print print icon squares squares icon

Gember-kurkuma-citroendrank

  • Voorbereidingstijd: 2 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Totale tijd: 12 minuten
  • Genoeg voor: 2 kopjes thee 1x

Scale

Ingrediënten

1 stuk verse gember, ongeveer 4 cm

1 stuk verse kurkuma

1/2 citroen

1 theelepel honing (optioneel)

30 cl water


Bereidingswijze

1.      Schil de gember en kurkuma en snijd ze in kleine stukjes. Je kan de schil er ook aan laten, als het snel moet gaan. (Denk eraan: kurkuma kleurt alles geel waar het mee in aanraking komt. Houd weg van je kleding en gebruik handschoenen als je liever geen gele vingers hebt.)

2.      Breng het water aan de kook, doe de stukjes kurkuma en gember erbij, deksel erop. Laat op gemiddeld vuurtje een tiental minuten brouwen.

3.      Giet door een theezeefje in een mok en pers het citroensap erbij. Voeg honing toe als je keelpijn hebt (honing werkt antibacterieel), of gewoon voor de smaak.

 Langzaam van genieten!


Notities

Bij keelpijn: meermaals per dag een minuutje mee gorgelen.

Trefwoorden: AIP, paleo, alcoholvrij

Comments

Plaats een reactie