BBQ marinade

Catharina DelmarcelRecepten, Sauzen en smaakmakersLeave a Comment

AIP BBQ marinade

Deze AIP marinade gebruik ik op mijn BBQ ribbetjes, maar je kan er evengoed een ander stukje vlees mee instrijken. Ze is zo lekker, dat zelfs niet-AIP eters ernaar vragen!

Sommige ingrediënten klinken je misschien wat exotisch in de oren. Daarom heb ik links ingevoegd van waar je ze kan vinden 🙂

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
AIP BBQ marinade

BBQ marinade

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Totale tijd: 1 uur5 minuten
  • Genoeg voor: 5 porties ribbetjes 1x

Ingrediënten

Scale

1 eetlepels Appelzijn

4 eetlepels Ahornsiroop

4 eetlepels Kokosamino’s (of 1 tl zeezout)

6 eetlepels Olijfolie

½ tl gember

¼ tl kruidnagel

¼ tl kaneel

¼ tl knoflookpoeder

¼ tl fijngemalen foelie (als je van pittig houdt)

½ tl zeezout


Bereidingswijze

1.      Meng alle ingrediënten goed door mekaar.

2.      Leg het vlees dat je wilt marineren in de saus en laat enkele uren in de koelkast staan. Je kan een diepvrieszakje gebruiken om het gemarineerde vlees in te doen, dan blijft de saus aan alle kanten hangen. Geen tijd om te marineren? Geen probleem, je kan ook meteen aan het roosteren gaan.

3.      Als je het vlees roostert, giet de overgebleven marinade dan in een steelpannetje en verwarm ze enkele minuten. Houd je oog op het pannetje: je wilt de saus laten indikken, zonder ze te karamelliseren. De ingedikte saus kan je over het gaar gebraden vlees schenken voor extra veel smaak.


Trefwoorden: AIP, paleo, vrij van nachtschaden

Plaats een reactie

Recipe rating