Forelmousse

adminHapjes, Recepten, VisLeave a Comment

Forelmousse

Zoek je een gesofisticeerd hapje dat letterlijk in 5 minuten klaar is? Forelmousse, gemaakt met gerookte forel, citroen en wat kokosroom (om het zuivelvrij te houden), is een topper voor de feestdagen. Serveer hem op schijfjes komkommer of een blaadje witloof (om het glutenvrij te houden).

En het allerbeste? Deze mousse maak je gewoon een dag van tevoren! Dan smaakt hij nog lekkerder, en heb je op de dag van het feest geen werk meer.

Helemaal paleo AIP.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Forelmousse

Forelmousse

  • Auteur: Catharina Delmarcel
  • Voorbereidingstijd: 5 minuten + 5 minuten serveren
  • Totale tijd: 10 minuten
  • Genoeg voor: een volledige komkommer of een groot bord met hapjes

Ingrediënten

Scale

125 gr gerookte forel 4 eetlepels kokosroom Zeste en sap van een halve citroen 1/2 bosje verse dille Kruiden na herintroductie: een snufje roze of zwarte peper


Bereidingswijze

  1. Meng de gerookte forel, de citroenzeste, het sap en de kokosroom (en de peper, als je die al heringevoerd hebt) met de helft van de dille in een blender of hakmolentje tot een mousse.
  2. Smeer de mousse op een schijfje komkommer, een blaadje witloof of een AIP crackertje (of een glutenvrij crackertje voor wie geen AIP doet).
  3. Afwerken met een klein takje dille op elk hapje.

Notities

Van tevoren te maken en tot 2 dagen in de koelkast houdbaar. Is je mousse te vast, meng er dan nog een beetje extra kokosroom door. Het vochtgehalte in de vis verschilt van merk tot merk, dit recept is op basis van bio forel.

Trefwoorden: AIP, paleo, koolhydraatarm, glutenvrij, zuivelvrij, vis, feesthapje

Plaats een reactie

Recipe rating