Warme chocolademelk zonder melk of cacao

Catharina DelmarcelDrankjes, ReceptenLeave a Comment

Warme chocolademelk zonder melk

Gezellig, zo’n warme chocolademelk zonder melk of cacao. Dit is een heerlijk, troostrijk drankje. Om je dag te beginnen, kopje naast je keyboard. Met een stukje appeltaart rond vier uur. Of ’s avonds, onder een dekentje met een goed boek.

Doe jezelf hier een plezier mee wanneer je maar wilt. Want er zit géén cafeïne in, omdat er geen cacao aan te pas komt, en ook géén melk. Lekker makkelijk te verteren dus, zonder suiker en helemaal paleo AIP.

In de zuiderse landen waar carobe groeit, wordt het ook “kinderchocolade” genoemd. Dat vind ik een heel mooie naam. Omdat het gewoon zachter is dan cacao, en ook je slaap niet verstoort. Er zitten ook geen oxalaten in en geen tyramine, stofjes waar sommige mensen problemen van ondervinden. Wél bevat carobe calcium, magnesium en potassium. Ideaal voor een gezond drankje dus.

Heb je cacao alweer ingevoerd en gaat dat goed? Dan kan je dat natuurlijk ook gebruiken in plaats van carobepoeder. Of doe half-en-half.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Warme chocolademelk zonder melk

Warme chocolademelk zonder melk of cacao

  • Auteur: Catharina Delmarcel
  • Voorbereidingstijd: 2 minuten
  • Totale tijd: 1 uur2 minuten
  • Genoeg voor: 1 kop 1x

Ingrediënten

Scale

1/2 eetlepel carobepoeder

1/2 theelepel honing

1/2 theelepel kokosolie (optioneel*)

een mespuntje vanillepoeder

een snuf zout

2 à 3 eetlepels kokosmelk of kokosroom

Kokend water


Bereidingswijze

  1. Kook een kopje water.
  2. Voeg hier het carobepoeder, de honing, de vanille en een snufje zout aan toe en meng goed.
  3. Doe het halve schepje kokosolie erbij.
  4. Twee eetlepels kokosmelk of – room toevoegen, en weer roeren. Proef even, en voeg naar smaak nog een schepje extra kokosmelk of honing toe.

Notities

De kokosolie in dit drankje zorgt voor die rijke, volvette smaak die je bij echte chocolademelk ook proeft. Het geeft je ook een energieboost en houd je uit de bloedsuikerdip weg. Het geeft geen kokossmaak, maar als je er echt niet van houdt, kan je het ook weglaten.

Trefwoorden: AIP, paleo, zonder melk, zonder zuivel, zonder cacao, zonder chocolade, lactosevrij, glutenvrij, zonder suiker

Plaats een reactie

Recipe rating