Feestelijke zeevruchtenschotel

adminRecepten, VisLeave a Comment

Feestelijke zeevruchtenschotel AIP

Oké, dus we zijn allemaal moe na een week kerstgedruis. De geur van glühwein komt je de keel uit. Er hangt nog wat hulst in je sjaal, maar echt wit wordt het toch niet meer. Dus steek weg die rendierballetjes en veenbessensaus. Tijd voor verandering. Tijd voor… een heel nieuw jaar!!!

Jaaaaaaa! (toetertje) En dat gaan we feestelijk inzetten. Met als thema “weg van de Alpen en met z’n allen naar zee”. Dus als je beste fles (alcoholvrije) champagne koel staat, of je hebt alles in huis om een lekkere mocktail te mixen, dan rest je nog enkel een groooooote schotel gereed te zetten en daar een half strandje aan gekookte schaaldieren op uit te stallen. Citroentje erbij, potje AIP kruidendressing, wat zeekraal en klaar. Zo heb je alle tijd om te vieren wat voorbij is en je te verheugen op wat komen gaat.

Maak van deze zeevruchtenschotel een heel feestmenu door vooraf een soepje of een slaatje te serveren, sluit af met een frisse sorbet van citroen of bosbes versierd met een blaadje munt… et voilà!

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Feestelijke zeevruchtenschotel AIP

Feestelijke zeevruchtenschotel

  • Auteur: Catharina Delmarcel
  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Totale tijd: 1 uur15 minuten

Ingrediënten

Naar keuze: Kreeft of krab, gekookt Langoustines, gekookt Grote garnalen, gekookt Grijze garnaaltjes, gekookt Wulken, gekookt Verse oesters Een Galia meloen Een bakje zeekraal Enkele citroenen Een flinke scheut olijfolie Bladpeterselie AIP herintroductie: zwarte peper (kan je weglaten)


Bereidingswijze

  1. Snijd de Galia meloen in de helft, haal de pitjes eruit en snijd de rest in fijne schijfjes.
  2. Op een grote schotel schik je eerst aan beide zijden de meloenschijfjes in een waaier. In het midden stal je je pièce de résistance uit, dit is je grootste schaaldier (bvb kreeft of krab). Aan weerskanten daarvan maak je een mooie compositie met je oesters en andere zeevruchten. De citroenpartjes leg je er als laatste bovenop. Snipper wat bladpeterselie over de hele schotel.
  3. De zeekraal kort afspoelen onder lopend water en de harde uiteindes van de steeltjes verwijderen. In een pan een flinke scheut olijfolie opwarmen en daar de zeekraal kort in aanbraden (2 minuten). Serveer onmiddellijk op een apart bordje. Als je het al geherintroduceerd hebt, kan je er een beetje zwarte peper uit de molen overheen strooien.
  4. Serveer met een potje AIP kruidendressing, of voor wie geen AIP-dieet volgt met een schaaltje cocktailsaus.

Trefwoorden: AIP, paleo, glutenvrij, zuivelvrij, zeevruchten

Plaats een reactie

Recipe rating