Torentje van gerookte zalm met appel en rode biet

Catharina DelmarcelHapjes, Recepten, VisLeave a Comment

Torentje van gerookte zalm, appel en rode biet AIP paleo lactosevrij

Een verfijnd hapje dat in de smaak valt bij jong en oud. Het vraagt wat finesse, maar verder is dit torentje van gerookte zalm met appel en rode biet super makkelijk om te maken. Gewoon een kwestie van mooi schikken. Ook de heerlijke dressing met mandarijnzeste en bieslook is snel klaar. Deze explosie van kleurtjes en feestelijke smaken is het voorgerechtje van mijn gezonde Kerstmenu.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Torentje van gerookte zalm, appel en rode biet AIP paleo lactosevrij

Torentje van gerookte zalm met appel en rode biet

 • Auteur: Catharina Delmarcel
 • Voorbereidingstijd: 20 minuten
 • Totale tijd: 1 uur20 minuten
 • Genoeg voor: 4 porties 1x

Ingrediënten

Scale

4 plakjes gerookte zalm

1 Granny Smith appel

1 rode biet

2 mandarijntjes

1 potje forelkaviaar / foreleieren (of 4 roze garnalen)

1 eetlepel frambozenazijn of rode wijnazijn

Voor de dressing:

8 eetlepels kokosroom

3 eetlepels verse bieslook, gesnipperd

1 duim geraspte gember

De geraspte schil van 1 mandarijntje

3/4 theelepel frambozenazijn (of citroensap)

Flinke snuf zout


Bereidingswijze

 1. Maak eerst de dressing door alle ingrediënten samen te mengen.
 2. Schil dan de rode biet en maak met een dunschiller een twintigtal dunne plakjes. Besprenkel de plakjes met frambozenazijn en laat even rusten.
 3. Was de appel, leg hem op zijn kant en snijd in ongeveer 12 fijne plakjes (ongeveer 1 millimeter dik). Als er nog pitjes in achterblijven, duw je die eruit.
 4. Schil een van de mandarijntjes en neem hier 4 partjes van. Het andere mandarijntje houd je apart om de schil te gebruiken.
 5. Snijd de plakjes gerookte zalm in vieren.
 6. Zet de bordjes klaar en maak op elk een losse cirkel met een lepel van de dressing.
 7. Bouw dan je torentjes: leg onderaan het grootste appelschijfje, daarop schik een of twee plakjes rode biet en daarop een plakje zalm met een klein lepeltje dressing. Herhaal dit nog twee keer en werk af met een schep forelkaviaar*, een partje mandarijn en een paar krulletjes mandarijnschil.

Notities

Forelkaviaar (foreleieren) is, in vergelijking met andere viseitjes, verrassend betaalbaar en zonder toevoegingen. Ik vond het bij de Belgische supermarktketens Carrefour en Delhaize. Je kan het ook bij de betere vishandel of online vinden. Geen zin in viseitjes? Vervang dan het lepeltje kaviaar door een mooie roze garnaal.

Trefwoorden: AIP, paleo, koolhydraatarm, glutenvrij, graanvrij, zonder zuivel, zonder ei, lactosevrij, koolhydraatbeperkt

Plaats een reactie

Recipe rating