Glaasje met bessen- en mangomousse

Catharina DelmarcelRecepten, ZoetLeave a Comment

Dessertglaasje met bessen- en mangomousse lactosevrij glutenvrij paleo AIP

Chique om te zien, licht gemaakt en een feestje in je mond… Dit glaasje met bessen- en mangomousse is een dessertje dat je nog véél zal maken. Zo veel makkelijker te verteren dan een mousse met mascarpone of room. De mango, vanille, munt, bosbessen en citroenzeste zorgen voor een verrassende explosie van fijne smaken. Zonder gevaar voor de lijn!

Ik serveer dit dessertje als afsluiter op mijn Kerstdiner. Maar het past ook heel leuk op een Paasbrunch of een zomerse tafel. Of waarom ook niet voor een gewoon verwenmomentje, tussendoor?

Wil je wat afwisselen: gebruik dan eens frambozen of bramen in plaats van bosbessen.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Dessertglaasje met bessen- en mangomousse lactosevrij glutenvrij paleo AIP

Glaasje met bessen-en mangomousse

  • Auteur: Catharina Delmarcel
  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Totale tijd: 20 minuten + 1u in de koelkast
  • Genoeg voor: 4 grote of 8 kleine glaasjes 1x

Ingrediënten

Scale

1 rijpe mango

100 gr (bevroren) bosbessen

400 ml kokosyoghurt*

1/2 onbewerkte citroen

2 eetlepels kokosbloesemsuiker

Een snuf vanillepoeder

3/4 eetlepels gelatinepoeder**

120 ml bronwater

4 takjes verse munt (neem de toppen voor de fijnste blaadjes)


Bereidingswijze

  1. Verwarm 120 ml bronwater, giet in een maatbeker, strooi er het gelatinepoeder overheen en als dat opgenomen is, goed roeren.
  2. Neem de halve citroen en rasp de helft van de schil (zeste) eraf. Je hebt dan de zeste van 1/4 citroen.
  3. Lepel de helft (200ml) van de kokosyoghurt in je blender, voeg de bosbessen, de citroenzeste, anderhalve eetlepel kokosbloesemsuiker en 50 ml van het gelatinewater toe. Laat 30 seconden draaien.
  4. Verdeel  de bessenmousse over 4 grote of 8 kleine glaasjes en zet 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
  5. Intussen maak je de mangomousse. Schil de mango en doe het vruchtvlees in de blender. Schep de rest van de kokosyoghurt erbij, samen met de rest van het gelatinewater (70ml), een halve eetlepel kokosbloesemsuiker en een snuf vanillepoeder. Weer 30 seconden mixen en dan bovenop de bessenmousse gieten.
  6. Laat minstens een uur opstijven in de koelkast en serveer met een sierlijk takje verse munt.

Notities

* Ik gebruikte de kokosyoghurt van Abbot Kinney’s, deze bevat wel tapioca en tegenwoordig ook een kleine hoeveelheid guargom, waardoor hij niet geschikt is voor de eerste fase van het eliminatiedieet. Doe je al een tijdje AIP, dan kan een klein beetje guargom per uitzondering geen kwaad, het is moeilijk om kokosyoghurt te vinden zonder verdikkingsmiddelen. Maar je kan natuurlijk ook zelf kokosyoghurt maken.

** Wie regelmatig AIP-gebakjes maakt, heeft meestal wel gelatinepoeder in huis. Heb je enkel blaadjes? Drie blaadjes zouden voldoende moeten zijn in dit recept. Laat ze eerst weken in lauw water, voor je ze oplost in 120 ml heet water.

Trefwoorden: AIP, paleo, koolhydraatbeperkt, glutenvrij, graanvrij, zonder zuivel, zonder ei, lactosevrij, zonder melk

Plaats een reactie

Recipe rating