Broccolibrood zonder ei

Catharina DelmarcelGebak, Ontbijt, ReceptenLeave a Comment

Broccolibrood zonder ei

Jaaa, het is brood! Een broccolibrood zonder ei, gluten, granen of melk. En je kan er allerlei lekkere dingen op leggen. Zoals mijn smakelijke tonijnsalade. Of maak een sandwich met ham, sla, komkommer en een schijfje nectarine (zie foto) of appel.

Natuurlijk blijft het altijd wat fragiel, zo’n groentenbroodje zonder de lijm van gluten of ei. “Het brokkelige broccolibrood”, zou de nieuwste titel van Sus & Wis kunnen zijn ;-). Dus je springt er wat voorzichtiger mee om.

Vooral wie al langer het AIP-dieet volgt om chronische en auto-immuunziekte te verbeteren, weet dat baksels niet vanzelfsprekend zijn. Dus dan is zo’n broodje een echte verwenning. Vooral als je het met maar een paar ingrediënten snel inekaar gedraaid hebt!

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Broccolibrood zonder ei

Broccolibrood zonder ei

 • Auteur: Catharina Delmarcel
 • Voorbereidingstijd: 15 minuten
 • Kooktijd: 30 minuten
 • Totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten

Scale

1 broccoli

100 gr chufameel

2,5 eetlepels gelatinepoeder

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel Provençaalse kruiden (zonder paprika of peper)

1 theelepel zeezout


Bereidingswijze

 1. Warm de oven voor op 180°C
 2. Snijd het hardste uiteinde van de steel van de broccoli. Doe de rest in de foodprocessor, hakmolen of blender om hem heel fijn te malen.
 3. Meng in een grote kom de fijngemalen broccoli, het chufameel, zout en kruiden met de olijfolie.
 4. Meng in een klein kommetje de helft van het gelatinepoeder met 5 eetlepels warm water tot het poeder goed opgelost is. Roer onmiddellijk doorheen je beslag. Doe hetzelfde nog eens opnieuw met de rest van het gelatinepoeder. (Je doet dit best in twee keer, omdat het moeilijk is een grote hoeveelheid gelatinepoeder ineens goed opgelost te krijgen.)
 5. Nu is je beslag klaar! Spreid dit uit over een bakplaat die met bakpapier bekleed is.
 6. Laat 30 minuten bakken en daarna afkoelen, voor je er boterhammen van snijdt. Opgelet: deze boterhammetjes zonder gluten of ei zijn een beetje brokkelig!
 7. Beleg met de AIP topping van je keuze!

Notities

De meeste Provençaalse kruidenmixen bevatten géén ingrediënten die niet compatibel zijn met het AIP-dieet, maar lees toch steeds het etiket! Consulteer bij twijfel de AIP voedingslijsten.

 

Trefwoorden: AIP, paleo, glutenvrij, zuivelvrij, zonder ei, koolhydraatarm

Plaats een reactie

Recipe rating